Обща информация за масивен паркет и дюшеме

дюшеме

Масивната дървена настилка е елегантна, непреходна и подходяща за всякакви интериорни решения. Тя е стилна и създава уют, заради естествения произход и дълготрайност на материала, което я прави предпочитана пред останалите опции за подови настилки.

Форест Трейд е специализирана компания, която изработва качествено дъбово дюшеме с висока износоустойчивост, красив фладер и твърдост. Дъбовите настилки имат много преимущества пред тези, изработени от ипе, орех, ироко и други. Те, за разлика от ореха и настилките от други дървесини, които се произвеждат и поставят само в естествен цвят, позволяват гъвкавост при оцветяването. Съобразно интериорното решение на помещението дъбът позволява различни цветови изпълнения. Дъбовото дюшеме може да бъде изпълненo в ретро, модерен или натурален вариант. Допълнително този вид настилка е предпочитан в 60% от европейските страни, а в някои от тези държави се ползва в 80% от случаите, заради факта, че тя е най-подходяща за европейските климатични условия.

Първокласно дюшеме и множество възможности

Дъбовото дюшеме е настилка с много преимущества, която Ви дава неограничени опции – отлично качество и дълготрайност, различни алтернативи за редене на настилката по Ваш избор, разнообразни видове обработка по желание на клиента.

Компания Форест Трейд Ви предоставя възможността да избирате дъбови настилки в следните варианти:

 • Основното ни производство е на фабрично обработено масивно дъбово дюшеме с дебелина 20 мм, като това е предпочитаният вариант от около 60% от клиентите. Това е така, защото дебелината на дюшемето позволява многократно циклене на настилката за обновяване на повърхността ѝ (около 10 пъти). Статистиката сочи, че при нормално експлоатиране на дървения под, обновяване е необходимо след най-малко 7 до 10 години – това я изкачва на първо място по дълготрайност.
 • Можете да избирате дъбови настилки в разнообразни видове обработка, ширина и качество.

При нас ще откриете дюшеме със стандартни ширини от 120, 150, 180, 200 мм.

Предлагаме качество: Селект, Натюр и Рустик.

Важно е да знаете, че различието между трите предлагани качества се състои единствено във визията, а не в експлоатационните и техническите характеристики на дъските на дюшемето. Каква визия предлагаме:

 • Селект: не се допускат беловина и чепове; допуска се наличието на „очички“, а на малка част от дъските – до 1 чеп с диаметър най-много 15 мм;
  Селект
 • Натюр: не се допуска беловина; наличие на изолирани шлайфани и китвани чепове с размер до 35 мм;
  Натюр
 • Рустик:  допускат се дисколоризация и беловина до 10% от площта на дъските; шлайфани и китвани чепове до 60 мм;
  Рустик

И трите наши предложения при нормална експлоатация имат дълъг живот и устойчивост, а изборът Ви на конкретно качество и ширина, цветовото оформление и вид обработка следва да зависи от цялостната концепция за помещението и неговия интериор.

Следващият избор, който Ви предстои, е на типа редене на настилката:

 • рибена кост;
 • дюшеме (най-предпочитаното в момента);
 • „унгарска шарка“ със скосяване от 45º

От съществена важност е дървените настилки да бъдат защитени от попиване на различни течности, миризми или мазнини. Това става по 2 алтернативни метода – чрез лакиране или омасляване на дървото. И двата способа са напълно ефективни и надеждни, но имат своите специфични особености, които трябва да се вземат предвид.

Ние от Форест Трейд изработваме фабрично обработено дюшеме и паркет, а също и такова без покритие на повърхността. В този вариант е необходимо циклене, фугиране, шлайфане и лакиране или омасляване на място.

При фабрично положено повърхностно покритие:

 • то се нанася в бояджийска камера, което подсигурява максимална износоустойчивост и надеждност в сравнение с нанасянето му с валяк или четка;
 • могат да се изработят и специфични цветови ефекти, което е невъзможно при вече поставено на пода дюшеме;
 • монтажът минава без запрашаване и бързо.

С всички тези специфични моменти можете да се запознаете в нашата изложбена зала във фабриката ни и да видите на живо портфолиото ни от настилки. Препоръчваме Ви да ни посетите, за да видите и докоснете разнообразните опции за ширина, качество и цветови вариации на дюшемето. Ние работим и с частни, и с корпоративни клиенти и изпълняваме обекти извън и в рамките на страната.

Осигуряваме Ви:

 • адекватна и бърза реакция при необходимост за допълнителни количества настилки или первази;
 • създаване на уникални цветове по избор на клиента.

Цени за различните видове обработки:

Възможност за закупуване на изплащане